Otomobilin içinde en az kirlenen yer olduğu düşünülse de dışarıdan gelen egzost dumanı başta olmak üzere birçok etken otomobilin tavanının fark edilmeyen bir şekilde kirlenmesine yol açar. Sigara içilen otomobiller bu kirlenme çok daha hızlı olur.
Tavan temizliği güneşlikler, kapı tutacakları, dikiz aynası ve emniyet kemeri bağlantı noktalarını da kapsar. Sunroof olan otomobillerde ilave olarak sunroof ve kanalllarının temizliği de yapılmalıdır.
Otomobillerin tavanları yavaş yavaş ve fark edemediğimiz bir şekilde kirlenir. Bu kirlenmede en önemli etken başta egzost gazı olmak üzere dış hava etkenleridir. Nefes alışımız, eğer kullanılıyorsa sigara bu kirliliğin en önemli etkenleri olarak sıralanabilir.
Tavan temizliği en çok dikkat edilmesi gereken noktalardan birisidir. Özellikle 10 yaş ve üzeri otomobillerde tavanların sarkma yapması riskine karşı çok daha dikkatli uygulama yapılması gerekmektedir. Bu otomobillerde önce belli bir bölümde deneme yapılarak işleme başlaması önerilir.
Ph derecesi 9 seviyesinde olan bir temizleyicinin bu işlemde kullanılması önerilir. Çok daha yüksek Ph seviyesindeki temizleyicilerin tavanda beyazlatma ya da saçaklanma yapma olasılığı bulunmaktadır.
Kullanılacak olan ürünlerin kanserojen madde içermeyen, dünya standartlarına uygun normları sağlamasına dikkat etmek gerekiyor. Bir ürünün çok iyi temizliyor olması, kirleri çıkarıyor olması o ürünün çok iyi ürün olduğu anlamına gelmiyor. AutoClub Uygulama Merkezlerinde 9Ph seviyesine sahip ve dünya standartlarındaki tüm değerleri karşılayan AutoClub Araç İçi Temizleyici kullanılmaktadır
Tavan temizliğinde kullanılacak mikrofiber havlu ve temizleme fırçalarının da tavan temizliği için özel olması gerekmektedir. Kullanılacak sert kıllı fırçalar da tavan da tüylenme ve saçaklanma yapabilir.
AutoClub Araç İçi Temizleyici püskürtücü şişe yardımı ile tavana sıkıldıktan sonra tavan için özel üretilmiş sert olmayan fırçalar ile fırçalanarak temizlenir. Sonrasında mikrofiber havlu ile tavan silinir. Vakumlu temizleyici ile temizlenen yüzey vakumlanır. Bu işlem yapılırken çok dikkat etmek gerekir. Profesyonel olmayanlar tarafından yapılan işlemler sırasında tavanda sarkma oluşabilir.
Tavan temizliği sırasında güneşlikler ve tutma kollarının temizliğine özellikle dikkat edilmelidir. Bunun yanında dikiz aynasının arkası da unutulmamalı. Bu bölgelerin temizliğinde düşük basınçlı hava da kullanılmalı. Kapı direkleri ve bu direklere monte edilmiş olan emniyet kemerinin temizliğine de özellikle dikkat edilmeli. Emniyet kemeri yuvası basınçlı hava ile temizlenmeli.
Uygulama sonrasında araç içi kurutma makinesi ile kurutuma işleminin mutlaka yapılması gerekmektedir. Tüm iç temizlik uygulamaları sonrasında kurutma işlemi ile uygulama tamamlanmalıdır
Özellikle kış aylarında çok daha fazla kirlenen otomobillerin içi için ortalama 6 ayda bir iç temizlik yapılması önerilmektedir. AutoClub Uygulama Merkezlerinde yaptırdığınız uygulamalar ile ilgili detaylara web sitemizdeki Garanti Sorgulama bölümünden ulaşabilirsiniz.